معرفی رایج‌ترین انواع هیتر تابشی به همراه کاربرد و ویژگی‌های هر کدام

بخاری صنعتی
معرفی انواع رایج بخاری صنعتی موجود در بازار
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۷
هیتر برقی صنعتی
انواع هیتر برقی صنعتی و کاربردهای آنها
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۷

هیتر تابشی برخلاف بخاری‌های انتقال حرارت که هوای اطراف خود را گرم می‌کنند و انرژی گرمایی را به روش انتقال حرارت درمحیط اطراف خود توزیع می‌کنند، انرژی گرمایی را به صورت مستقیم به اشیاء و افرادی که در مسیر تابشی آن‌ قرار داشته باشد، انتقال می‌دهد. امروزه هیترهای تابشی به یکی از پرکاربردترین سیستم‌های گرمایشی تبدیل شده‌اند و به دلیل مزایای بسیاری که دارند، روز به روز تعداد کاربران هیترهای تابشی افزایش پیدا می‌کند. هیترهای تابشی در زمینه‌های مختلف صنعتی، ساختمان‌های تجاری، و هم‌چنین ساختمان‌های مسکونی کاربردهای فراوانی دارند. این متن شما را با ویژگی‌های هیتر تابشی، انواع هیترهای تابشی و کاربردهای آن آشنا می‌کند.

ویژگی‌های هیتر تابشی

یکی از مزایای هیترهای تابشی این است که گرمای آنی تولید می‌کنند. اگر شما در مسیر تابش هیتر قرار بگیرید، با روشن شدن هیتر به صورت آنی گرمای آن را روی پوست خود احساس خواهید کرد. برخلاف بخاری‌های انتقال حرارت که برای گرم کردن محیط اطراف خود به زمان نیاز دارند، هیترهای تابشی در کمترین زمان ممکن سطوح قرار گرفته در مسیر تابشی خود را گرم می‌کنند. به محض خاموش شدن بخاری تابشی نیز شما احساس سرما خواهید کرد. چرا که بخاری تابشی بدون گرم کردن هوا، و به صورت مستقیم باعث گم شدن اشیاء و افراد می‌شود. بخاری‌های تابشی تنها سطحی را که در مسیر تابشی آن‌ها قرار داشته باشد گرم می‌کنند. بنابراین اگر قصد گرم کردن مساحت خاصی را دارید، باید بخاری را به گونه‌ای نصب کنید که سطح مورد نظر در مسیر تابشی هیتر قرار بگیرد.

نصب صحیح بخاری تابشی اهمیت بسیاری در نحوه‌ی عملکرد گرمایشی آن دارد. هنگام نصب بخاری باید به فاصله‌ی استاندارد نصب بخاری دقت کنید. با توجه به اندازه و قدرت گرمایشی هیتر تابشی و کاربری آن، فاصله‌ی نصب هیتر تا سطح مورد نظر باید استاندارد باشد. هر چقدر که بخاری به سطح مورد نظر نزدیک‌تر باشد، سطح گرمای بیشتری دریافت خواهد کرد. دور بودن بخاری از سطح مورد نظر باعث کاهش اثر گرمایشی آن می‌شود. نزدیک بودن بیش از اندازه‌ی بخاری تابشی نیز باعث جذب بیش از اندازه‌ی گرما توسط سطح مورد نظر می‌شود. گرمای بیش از اندازه ممکن است باعث آسیب دیدن اشیاء شود. برای مثال اگر برای گرم کردن اجناس انباری از هیتر تابشی استفاده می‌کنید گرمای بیش از اندازه می‌تواند به اجناس قرار گرفته شده در مسیر تابشی بخاری صدمه بزند.

انواع هیتر تابشی

هیترهای تابشی دارای انواع مختلفی هستند. اندازه و قدرت گرمایشی هیترهای تابشی با یکدیگر متفاوت است. هیترهای تابشی با توجه به ویژگی‌ها و قدرت گرمایشی دارای کاربردهای گوناگونی درمراکز صنعتی و تجاری و هم‌چنین ساختمان‌های اداری و مسکونی هستند. هیترهای تابشی را می‌توان در انواع هیتر تابشی برقی و هیتر تابشی گازی تهیه کرد. پنل‌های تابشی برقی که با استفاده از اشعه مادون قرمز باعث گرم شدن اشیاء و اجسام می‌شوند، قابلیت نصب از دیوار یا سقف ساختمان را دارند. لامپ‌های حرارتی نوع دیگری از هیترهای تابشی هستند. این لامپ‌ها را نیز می‌توان از سقف ساختمان نصب کرد. برخی از هیترهای تابشی گازی برای استفاده در فضای بیرونی طراحی و ساخته شده‌اند. نوع دیگری از هیتر تابشی گازی نیز به ‌صورت هیترهای تیوبی طراحی شده‌اند. نوع دیگری از هیتر تابشی گازی وجود دارد که دارای شعله‌ی باز و قابل مشاهده است. برخی از هیترهای تابشی گازی گرما را به دو روش تابشی و انتقال حرارت تولید می‌کنند. هیترهای تابشی برقی نیز دارای نوع تیوبی هستند. شما می‌توانید با توجه به نیازهای گرمایشی محیطی که قصد گرم کردن آن را دارید، هیتر طرح تابشی مناسب را انتخاب و خریداری نمایید. قبل از خرید هیتر تابشی لازم است با ویژگی‌ها، کاربردها، و قدرت گرمایی هیتر آشنایی داشته باشید تا بتوانید بخاری مناسب را تهیه نمایید.

لامپ حرارتی تابشی

کاربردهای هیتر تابشی

امروزه هیترهای تابشی کاربردهای بسیاری در زمینه‌های مختلف دارند. این هیترها به علت گرمایش سریع و آسان و ایمنی بالا توسط کاربران زیادی برای تامین گرمایش مکان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه‌ی مطلب شما را با مهم‌ترین کاربردهای هیتر تابشی آشنا خواهیم کرد.

شما می‌توانید برای گرم کردن اتاق‌ها یا مکان‌هایی که در آنها به گرمایش کوتاه‌ مدت نیاز دارید از هیترهای تابشی استفاده کنید. برای مثال در اتاقی که در تمام طول روز مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و تنها به مدت کوتاهی در آن اقامت می‌کنید، می‌توانید از اثر گرمایشی آنی هیترهای تابشی بهره ببرید. همان طور که گفته شد، هیترهای تابشی گرمایش آنی و بسیار سریع تولید می‌کنند. با توجه به ویژگی گرمایش آنی می‌توانید در قسمت‌هایی از ساختمان که به گرمای آنی و سریع نیاز دارند، از هیترهای تابشی استفاده کنید. بسیاری از ساختمان‌های صنعتی و تجاری دارای سالن‌ها یا اتاق‌هایی با مساحت بزرگ هستند. هیترهای تابشی برای گرم کردن اتاق‌هایی که سقف بلند و طول زیادی دارند، بسیار مناسب هستند.

یکی دیگر از مزایای هیترهای تابشی این است که بدون توجه به شرایط جوی قادر به تامین گرمایش مورد نیاز هستند. وجود باد و جریان هوا تاثیری در اثر گرمایشی هیترهای تابشی ندارد. به همین علت شما می‌توانید در شرایط جوی گوناگون از اثر گرمایشی هیترهای تابشی در فضای بیرونی بهره ببرید. هیترهای تابشی در فضای باز ساختمان‌های صنعتی مانند گاراژها، عرشه‌های کشتی، قسمت بارگیری، فضای باز رستوران‌ها و هتل‌ها، ایوان‌ها، و … کاربردهای فراوانی دارند. علاوه بر این، در ساختمان‌هایی که اتلاف گرما به دلیل وجود درز و شکاف در سقف و دیواره‌های ساختمان زیاد است، به کارگیری هیترهای تابشی می‌تواند مانع اتلاف انرژی گرمایی شود. یا در قسمت‌هایی که درب ساختمان به صورت مکرر باز و بسته شده و باعث اتلاف انرژی گرمایی از طریق انتقال حرارت می‌شود، می‌توان از هیترهای تابشی استفاده کرد.

بکارگیری هیتر تابشی در فضای باز

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

هیترهای تابشی در قسمت‌هایی از ساختمان که دارای رطوبت بالا هستند کاربرد دارند. برای مثال در اتاق حمام که دارای رطوبت بالایی است، می‌توان برای جلوگیری از تشکیل بخار در حمام از هیترهای گرمایشی استفاده کرد. بیشتر هیترهای گرمایشی به دلیل نداشتن شعله‌ی باز دارای ایمنی بسیاری هستند. به همین علت برای به کارگیری درساختمان‌هایی که مواد شیمیایی و اشتعال زا در آن قرار دارد، به کارگیری هیترهای تابشی به منظور تامین گرمایش ساختمان یکی از بهترین روش‌های گرمایشی به شمار می‌آید. به عنوان نمونه در لابراتورهایی که محل نگهداری مواد شیمیایی و اشتعال زا هستند می‌توان از اثر گرمایشی هیترهای تابشی بهره برد.

منبع: level

دیدگاه ها بسته شده است

Call Now Buttonتماس با ما